Menu

Ανακοινώσεις-Προκηρύξεις

1ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

1ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας

30 – 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

1ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας
Our Minds Our Rights

30 – 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023
Σεράφειο Δήμου Αθηναίων
Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου, η Ομοσπονδία Φορέων Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ» και το Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης «ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΛΛΑΣ» συνδιοργανώνουν σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και συμμετοχή πολλών κοινοτικών μονάδων ψυχικής υγείας ένα 2ήμερο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας στις 30 και 31 Οκτωβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις του Σεράφειου Κέντρου αθλητισμού, πολιτισμού και καινοτομίας.

Ο τίτλος του φεστιβάλ «Our Minds Our Rights» είναι εμπνευσμένος από την πρόταση-διακύρηξη που χαρακτήρισε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και δηλώνει ξεκάθαρα πως η ψυχική υγεία αποτελεί όχι πολυτέλεια αλλά βασικό δικαίωμα για κάθε άνθρωπο επάνω στον πλανήτη. Η διοργάνωσή μας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εργαστηρίων, διαλέξεων, συζητήσεων σε πάνελ για θέματα ψυχικής υγείας, προβολές, δρώμενα αλλά και μια θεατρική παράσταση προκειμένου να παρέχει ένα ευρύ φάσμα απόψεων σχετικά με τα θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία.

Τα προβλήματα ψυχικής υγείας μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις σε άτομα, οικογένειες και κοινότητες, με έναν στους 5 ανθρώπους να αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας στη διάρκεια της ζωής του. Τα προβλήματα ψυχικής υγείας βαραίνουν επίσης πολύ τις κοινωνίες και τις οικονομίες καθώς η οικονομική επιβάρυνση από προβλήματα ψυχικής υγείας μπορεί να ανέλθει έως και στο 4% του ΑΕΠ, ενώ η κακή ψυχική υγεία έχει και άμεσες σωματικές επιπτώσεις με αντίκτυπο τόσο στις εκπαιδευτικές ικανότητες όσο και στις εργασιακές δεξιότητες του ατόμου.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι αφενός κάθε παρουσίαση ή θεματική να αποτελεί μια ανοιχτή και συνεχή συζήτηση, σχεδιασμένη να προάγει το ενδιαφέρον, τη ευαισθητοποίηση και τη ενημέρωση σχετικά με την ψυχική υγεία. Αφετέρου απώτερος μας σκοπός είναι να γεννηθεί ένας θεσμός που θα ενισχύει την αποτελεσματικότητα της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης και θα αυξάνει την απήχηση των θεμάτων ψυχικής υγείας στο γενικό πληθυσμό αλλά και σε ειδικές ομάδες (εκπαιδευτικοί, νέοι, σπουδαστές κλπ).

Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας «Our Minds Our Rights», για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στη γραμματεία της Ομοσπονδίας στο τηλέφωνο 211 11 13 992 (Δευτέρα με Παρασκευή 14:00-17:00) ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου argo.omospondia@gmail.com.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
https://forms.gle/h7Pg8FPsbULt3sU68

Print
1027 Rate this article:
3.5

Αρχεία για λήψη

x
 Παλαιότερο αρχείο: ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 

                                                                

Με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

  

 


 

Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset