Menu

Ανακοινώσεις-Προκηρύξεις

HERO HOUSING PROJECT

H Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. συμμετέχει στο πρόγραμμα HERO


Hero

Στο πρόγραμμα HERO η λέξη - κλειδί είναι η λέξη «ΣΤΕΓΑΣΗ».

Στο HERO, ο όρος «ΣΤΕΓΑΣΗ» εμπερικλείει όλη την διαδικασία της κοινωνικής ένταξης ατόμων που βιώνουν σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές. Για το HERO η «ΣΤΕΓΑΣΗ» είναι κάτι παραπάνω από ένα υποστηριζόμενο διαμέρισμα. Είναι ένα σύστημα κοινωνικών δομών, το οποίο εντάσσεται σε ένα δίκτυο ανθρώπινων σχέσεων, σε μια ασφαλή γειτονιά.

Το HERO είναι ένα διακρατικό πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην παροχή:

  • Επικαιροποιημένης, σωστής, διεπιστημονικής ενημέρωσης, η οποία είναι κατάλληλη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και διανέμεται σε όλους όσους  δραστηριοποιούνται στα διάφορα στάδια της Στέγασης,

  • Ενός ευέλικτου μοντέλου για τη Στέγαση, απευθυνόμενου στις τοπικές κοινότητες και βασισμένου στην εμπειρία όσων, άμεσα ή έμμεσα, εμπλέκονται με την Στέγαση.

Το πρόγραμμα HERO έχει ως σκοπό την εκπαίδευση και κατάρτιση της κοινωνίας των πολιτών, των επαγγελματιών που εργάζονται στο χώρο της ψυχικής υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, των εθελοντών και των ενηλίκων με εμπειρία σοβαρών προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Ομάδες-στόχοι του προγράμματος είναι τα μέλη τοπικών κοινοτήτων, στις οποίες τα ζητήματα της Στέγασης είναι ανοιχτά ή μπορούν να ενεργοποιηθούν : κοινωνία των πολιτών, εθελοντές, επαγγελματίες, ωφελούμενοι και οικογένειες.

Η μεθοδολογία στην οποία βασίζονται οι δραστηριότητες του προγράμματος παίρνει στοιχεία από τις έννοιες της Συμπαραγωγής, της Ενδυνάμωσης και της Ανάκαμψης.






Έξι οργανισμοί, από 5 χώρες της ΕΕ, αποτελούν τα μέλη της σύμπραξης και δρουν υπό το συντονισμό της ASL ROMA2 (Ιταλία). Πρόκειται για φορείς με πολυετή εμπειρία σε θέματα ψυχικής υγείας, από-ιδρυματοποίησης και κοινωνικής ένταξης ατόμων με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, καθώς και με μεγάλο ενδιαφέρον στην ανταλλαγή απόψεων γύρω από θέματα κοινωνικής πολιτικής, εκπαιδευτικής μεθοδολογίας και πρακτικών για τη Στέγαση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η σύμπραξη βασίζεται στο Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για την Ψυχική Υγεία για την περίοδο 2010-2020, σε σύνδεση με τις πολιτικές ένταξης στο εθνικό επίπεδο κάθε χώρας.

Οι εμπειρίες που αναπτύσσονται σε κάθε χώρα είναι πολύτιμα στοιχεία για την ανταλλαγή απόψεων σε διακρατικό επίπεδο. Θα εξασφαλίσουν μια ισχυρή Ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία στα αποτελέσματα του έργου. Τα παρόμοια προβλήματα και στόχοι καθιστούν τη σύμπραξη ισχυρά προσανατολισμένη στο να κινηθεί, από κοινού, προς ποιοτικά Ευρωπαϊκά αποτελέσματα στην κατεύθυνση της ένταξης. Οι διαφορετικές εμπειρίες θα διευρύνουν τον τομέα εφαρμογής των καινοτόμων προϊόντων.

Κάθε οργανισμός αντιπροσωπεύει μια διαφορετική οπτική γωνία: από την οπτική των πολιτών έως αυτή των επαγγελματιών, από την οπτική του δημόσιου τομέα έως την αντίστοιχη του ιδιωτικού, από τα ζητήματα της υγείας έως την κοινωνική φροντίδα. Το πρόγραμμα HERO στοχεύει στην ενσωμάτωσή όλων των παραπάνω σε μια ευρωπαϊκή διάσταση.

 

Print
1284 Rate this article:
No rating

x
«Μάρτιος 2024»
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
26272829123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
 Παλαιότερο αρχείο: ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 

                                                                

Με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

  

 


 

Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset