Menu

Ανακοινώσεις-Προκηρύξεις

Job Shadow day / Εργασία Μαζί

                                                                                             



Αθήνα, 18-3-18

Η «Job Shadow Day / Εργασία Μαζί» είναι μία πρωτοποριακή δράση που φέρνει κοντά υποψήφιους εργαζόμενους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ.ΑμεΑ) και εργοδότες με σκοπό να προβληθεί η θετική συμβολή των ατόμων αυτών στην εργασία  να προωθήσει τις ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση και να καταρρίψει στερεότυπα.

§  Άτομα από ευάλωτες ομάδες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν εργαζόμενο στον τομέα που τους ενδιαφέρει στη διάρκεια μιας τυπικής εργάσιμης μέρας.

§  Σε αυτή τη δράση μπορούν να συμμετέχουν  εργοδότες,  επιχειρήσεις, οργανισμοί μικροί ή μεγάλοι τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα και μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί.

Διοργανώνεται στις 25 και 26 Απριλίου 2018 στην Αττική από την Ελληνική Εταιρεία Υποστηριζόμενης Εργασίας (ΕΛ.ΕΤ.ΥΠ.Ε.) με τη συμμετοχή πολλών επιχειρήσεων και υποψήφιων εργαζόμενων από ευάλωτες ομάδες. Όλοι οι εμπλεκόμενοι αποκομίζουν μεγάλα οφέλη:

§  Οι εργοδότες στηρίζουν την αρχή της συμπερίληψης στην εργασία, μαθαίνουν περισσότερα για τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία και προβάλλουν την εταιρεία τους στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

§  Τα άτομα από ευάλωτες ομάδες αποκτούν εμπειρία σε μια συγκεκριμένη εργασία και μαθαίνουν ποιες είναι οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες των εργοδοτών.

§  Τέλος, οφέλη υπάρχουν για τις οικογένειές τους αλλά και για την κοινωνία με τη εφαρμογή πολιτικής συμπερίληψης, στήριξης των ατόμων αυτών.

 Η δράση Job Shadow day / Εργασία Μαζί ξεκίνησε το 2008 στην Ιρλανδία με μεγάλη επιτυχία και εφαρμόστηκε πανευρωπαϊκά το 2015. Το 2018 δώδεκα ευρωπαϊκές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Επικοινωνία:

 EΛ.ΕΤ.ΥΠ.Ε.
Θεοτόκου 2, Ίλιον 13122
email:
supportedemployment@theotokos.gr

Γραμματεία: Π. Μεράβογλου, κιν. 6997662043, e-mail: pmeravoglou@yahoo.co.uk

 

Print
1666 Rate this article:
No rating

x
 Παλαιότερο αρχείο: ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 

                                                                

Με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

  

 


 

Background Color:
 
Background Pattern:
                               
Reset